Projekti i shkollës në Nigeri

Pershkrimi i Projektit

Shkollat tona mobile janë në titujt nigerianë! Shkollat e lëvizshme të Karmodit të ndërtuara në provincën Borno në veri-perëndim të Nigerisë janë në titujt e gazetave nigeriane. Fëmijët vendës morën pjesë në klasat e para në shkollën e mbledhur në qytetin e Maiduguri. "Këto shkolla modulare mobile do të luajnë një rol të rëndësishëm në përmirësimin e kushteve të arsimit në vend dhe ne planifikojmë t'i përhapim këto shkolla në rajon në përgjithësi", tha zëvendëskryeministri i Nigerisë, profesor Yemi Osinbajo, i cili përfaqësoi qeverinë në ceremoninë e hapjes Faza e parë e projektit të shkollës përbëhej nga 30 klasa dhe u krye në bazë të gardianit me të gjitha pajisjet e Karmodit. Çdo klasë përbëhej nga 32 studentë, kështu që numri i përgjithshëm i fëmijëve në shkollë ishte 960.

Kapaciteti

960 Studente

Vendndodhja

Nigeri


WhatsApp

Na Thirrni

E-mail